Papa Francisc în duminica Floriilor la creștinii romano-catolici: „Mulți îl admiră pe Isus, dar nu iubesc și nu iartă îndeajuns”

- Conținut sponsorizat -

Liturghia pentru Duminica Floriilor, care deschide Săptămâna Mare pentru creștinii romano-catolici, s-a încheiat la Bazilica Sf. Petru de la Vatican. Papa Francisc a celebrat, în prezența a 30 de cardinali și aproximativ 100 de credincioși, slujba care aminteşte de intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim.

În discursul de astăzi, suveranul Pontif a spus că mulți îl admiră pe Isus, dar nu este suficient, admirația pentru Isus nu este suficientă, mai ales că cei mai mulți dintre noi nu îi urmăm exemplu, nu iubim și nu iertăm îndeajuns. Isus trebuie să ne uimească, „să trecem de la admirație la uimire”. „Dacă credința își pierde uimirea, ea devine surdă” și nu vede altă cale decât aceea de „a se refugia în legalisme și clericalisme, toate lucrurile pe care Isus le condamnă.”

„Chiar și astăzi mulți îl admiră pe Isus: a vorbit bine, a iubit și a iertat, a schimbat istoria… Îl admiră, dar viața lor nu se schimbă”, a mai spus Papa Francisc.

Papa Francisc la slujba dedicată Floriilor

Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile) este sărbătorită în Duminica dinaintea Învierii Domnului

Credincioşii catolicii obişnuiesc să celebreze Floriile printr-o procesiune în care poartă în mână ramuri de palmier sau de măslin. La întoarcerea din procesiune, se bate de trei ori în uşa bisericii, care simbolizează poarta Paradisului, închisă după alungarea lui Adam şi a Evei. Uşa va fi deschisă pentru credincioşi, la fel cum a fost redeschisă şi poarta Paradisului prin sacrificiul de sine a lui Iisus Cristos.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primele menţiuni despre această sărbătoare provin din secolul al IV-lea. Cei dintâi care o pomenesc sunt Sfântul Epifanie, căruia i se atribuie două predici la această sărbătoare, şi pelerina apuseană Egeria, care, în însemnările ei de călătorie, descrie modul în care se celebra această duminică în Ierusalim, spre sfârşitul secolului al IV-lea.