Guvernul italian a decis: România pe lista C în noul decret valabil între 6 martie și 6 aprilie 2021

- Conținut sponsorizat -

Premierul italian Mario Draghi a semnat noul decret al Consiliului de Miniștri (DPCM) care prevede măsurile de combatere a pandemiei și prevenirea răspândirii de COVID-19. Decretul a fost publicat în Gazzetta Ufficiale la 02/03/2021 și va fi în vigoare în perioada 6 martie – 6 aprilie 2021. România se află, conform anexei nr. 20, pe Lista C în ce privește călătoriile din străinătate.

Iată care sunt obligațiile persoanelor care intră în Italia din una dintre țările aflate pe Lista C:

Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul unui stat aflat pe Lista C, în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia, au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile.

Mai jos, un rezumat al principalelor restricții și măsuri adoptate de noul DPCM:

Noul decret confirmă, până la 27 martie, interdicția deja în vigoare a deplasării între diferite regiuni sau provincii autonome, cu excepția călătoriilor din motive de muncă, sănătate sau necesitate. Este permisă oricum întoarcerea la reședință sau domiciliu.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vizitele la o singură casă privată sunt permise în zona galbenă, o dată pe zi, între orele 5:00 și 22:00. Pot călători două persoane, plus copii sub 14 ani.

Persoanele cu infecție respiratorie caracterizată prin febră mai mare de 37,5 ° trebuie să rămână acasă și să contacteze medicul de familie.

Masca de protecție continuă să fie obligatorie pe întreg teritoriu național. Nu sunt obligați să poarte mască:

  • copiii cu vârsta sub 6 ani;
  • persoanele cu patologii sau dizabilități incompatibile cu utilizarea măștii, precum și cele care trebuie să comunice cu o persoană cu dizabilități;
  • persoanele care desfășoară activități sportive.

Zona Albă

În zona albă se suspendă măsurile restrictive prevăzute pentru zona galbenă, în timp ce măsurile generale anti-contagiune (cum ar fi de exemplu obligația de a purta mască și de a menține distanțele interpersonale) continuă să se aplice. Evenimentele care implică adunări (târguri, congrese, discoteci, public pe stadioane) rămân suspendate. La Ministerul Sănătății este înființată o „masă permanentă”, cu reprezentanții regiunilor în cauză, Comitetului tehnico-științific și Institutului Superior de Sănătate, pentru a monitoriza efectele relaxării măsurilor și a verifica necesitatea adoptării unor măsuri suplimentare.

- Continuarea după publicitate -

Școala

Zonele roșii – De la 6 martie se prevede suspendarea activităților în prezența elevilor, la școlile de toate nivelurile, inclusiv la grădinițe și școli primare, în zonele roșii. Rămâne garantată posibilitatea desfășurării de activități față în față pentru elevii cu dizabilități și cu nevoi educaționale speciale.

Zonele portocalii și galbene – Președinții regiunilor vor putea dispune suspendarea activităților școlare:

  • în localitățile/comunele/provinciile în care au adoptat măsuri mai stricte din cauza gravității variantelor virusului;
  • în zonele în care există peste 250 de infecții la 100 000 de locuitori pe parcursul a 7 zile;
  • în cazuri excepționale de agravare a situației epidemiologice.

Muzee, teatre, cinema și săli de sport

- Continuarea după publicitate -

În zonele galbene se confirmă posibilitatea deschiderii muzeelor ​​în timpul săptămânii, garantând un flux controlat de persoane. Începând cu 27 martie, în zonele galbene muzeele vor fi deschise inclusiv sâmbăta și în zilele de sărbătoare.

Începând cu 27 martie, în zonele galbene, este prevăzută posibilitatea redeschiderii teatrelor și cinematografelor, cu locuri în conformitate cu regulile de distanțare. Capacitatea nu poate depăși 25% din maxim, până la 400 de spectatori în aer liber și 200 în interior pentru fiecare sală.

Sălile de sport, piscinele și stațiunile de schi rămân închise.

Baruri și restaurante

- Continuarea după publicitate -

Activitățile serviciilor de restaurant, baruri, pub-uri, patiserii, sunt permise între orele 5:00 – 18:00. Consumul la masă este permis pentru maximum patru persoane la aceeași masă, cu excepția cazului în care toți clienții locuiesc împreună. Consumul de alimente și băuturi în locuri publice și deschise publicului este interzis după ora 18:00. Serviciul delivery este permis până la ora 22:00, în conformitate cu reglementările de igienă și sănătate atât pentru ambalare, cât și pentru activitățile de transport.

Servicii 

În zonele roșii, serviciile personale precum frizeriile și centrele de înfrumusețare vor fi închise.