Poveste de dragoste la Bologna între o femeie și un bărbat, amândoi de cetățenie română, începută pe Facebook dar care s-a terminat cu violență și tentativă de jaf din partea bărbatului, relatată de jurnaliștii de la Repubblica.
Potrivit sursei citate, cei doi protagoniști sunt un bărbat din România, de 31 de ani, și o femeie română rezidentă în Italia, la Bologna, în vârstă de 39 de ani, care s-au cunoscut pe Facebook și după câteva luni bune de conversații pe chat-ul rețelei de socializare, au decis să se întâlnească și în persoană.
Așadar, femeia l-a adus pe bărbat în Italia și l-a găzduit în locuința sa din Bologna, din zona Murri, iar pentru o săptămână de zile totul a mers foarte bine. Asta până în ziua de vineri, 30 iunie 2017, când femeia l-ar fi surprins pe bărbat că încerca să-i fure din geantă 5 euro, după spusele bărbatului, pentru a cumpăra țigări.
În acel moment, femeia, care trebuia să plece la muncă la acea oră, i-a cerut bărbatului să-și facă bagajul și să plece din locuința sa până se întoarce ea de la servici dar la întoarcere l-a găsit încă în apartamentul său.
După câteva tentative eșuate de a o convinge să-l lase să mai stea, bărbatul, văzând că nu mai are nicio șansă, i-a cerut femeii 250 de euro pentru a se putea întoarce în România însă femeia l-a refuzat cu vehemență. Atunci, acesta i-a dat un pumn în nas și a prins-o cu mâinile de gât, aruncând amenințări dure asupra femeii, relatează sursa citată.
Femeia s-a prefăcut că cedează și i-a cerut bărbatului să o însoțească la un bancomat pentru a scoate banii dar imediat după ce au ieșit din casă, femeia a reușit să intre înapoi singură și a încuiat ușa, lăsându-l pe bărbatul violent afară.
Apoi a chemat agenții de poliție care au arestat bărbatul pentru tentativă de jaf.
Sfaturi de la autorități în privința persoanelor cunoscute pe internet
Autoritățile le recomandă persoanelor care folosesc reţelele de socializare să nu dea informaţii personale, să nu posteze fotografii proprii, să nu accepte să se întâlnească direct cu necunoscuţi, să nu instaleze programe din surse nesigure şi să anunţe apropiaţii sau să sesizeze poliţiştii dacă persoanele cu care comunică pe internet le ameninţă, le transmit mesaje cu tentă sexuală sau poze cu conţinut pornografic, le îndeamnă să consume alcool şi droguri sau le trimit „provocări” care le-ar putea face rău.
„Fiţi prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învaţaţi ori locul de muncă. Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le şi cunoaşteţi în realitate„, atenţionează Poliţia Română.
„Nu acceptaţi niciodată să vă întâlniţi direct cu o persoană cunoscută pe Internet – oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt şi astfel puteţi deveni victima traficului de persoane sau a altor întâmplări tragice”, este un alt avertisment transmis de Poliţie, potrivit site-ului Antena 3.