La numai doi ani și opt luni, Andrei Bogdan se luptă cu un balaur nemilos: cancerul!

- Conținut sponsorizat -
Andrei Bogdan Ceicovschi, 2 ani și 8 luni

„Cine spune că sunt mic? Am 3 ani și sunt voinic!” Așa ar trebui să ne recite Andrei Bogdan poezioara unei copilării liniștite, fericite și lipsite de griji, ar trebui să avem în fața noastră un copil vesel, sănătos, cu chef de joacă și pus pe năzbâtii, așa cum sunt toți copiii la vârsta lui. În schimb, de la el am primit doar niște fotografii care ne-au umplut sufletul de durere și tristețe.

Andrei Bogdan Ceicovschi este un băiețel de 2 ani și 8 luni care în loc de joacă și poezii are de luptat cu o boală cruntă, o formă rară a cancerului pe creier, neoperabil, diagnosticat de medicii oncologi cu numele de retinoblastoma unilateral cu gravă dezvoltare pe nervul optic.

Totul a început în iunie 2016 la Palermo unde a fost examinat pentru prima dată, au urmat tot felul de examene clinice, investigații, până când la Siena, la spitalul ‘Policlinico Le Scotte’ i s-a pus diagnosticul definitiv. Boala micuțului Bogdănel este foarte rară, tatăl copilului ne-a spus că ar fi al doilea caz la nivel mondial iar informații despre diagnosticul fiului său au fost trimise și analizate în spitalele din Londra și Paris.

Vestea unei boli atât de grave a căzut ca un trăsnet peste familia micuțului pui de om.

Crunt, dur, greu de acceptat a fost acest diagnostic de părinții lui Bogdănel. Dar au înțeles repede că trebuie să își învingă lacrimile, durerea și tristețea și să înceapă lupta, o luptă care, inevitabil, va trebui să se sfârșească cu o victorie! Și-au pus armura de părinți iubitori, și-au luat copilul suferind în brațe și au început investigațiile și terapiile pe la diverse spitale din Italia.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La Siena, Bogdănel a suferit o operație pentru eliminarea ochiului stâng, care era afectat, după care a fost supus chimioterapiei timp de 6 luni, apoi a urmat extragerea și conservarea celulelor stem la Florența. Este nevoit să suporte radioterapia cu laser pe coloana vertebrală și creier, 24 de ședințe în curs de desfășurare la spitalul ‘Azienda Ospedaliera Universita degli Studi di Padova’, unde se află și în prezent.

Va urma transplantul de celule stem la Florența, reluarea controalelor amănunțite pentru verificarea evoluției terapiei și apoi, în cazul în care rezultatele sunt acceptabile continuarea de controale și terapii pe o durată de mulți ani de zile de aici înainte.

Între timp, Bogdănel a avut nevoie de o proteză la ochiul stâng, care a fost lucrată și pusă la Reggio Emilia, acolo unde va trebui să meargă periodic la 2-3 luni până la vârsta de 16 ani, pentru a fi schimbată proteza și adaptată în funcție de evoluția fiziologică a băiețelului.

Bătălia e lungă și grea, eroul nostru are de luptat cu balaurul nemilos al bolii care îi fură copilăria și veselia. Alături de el, doi părinți, care pot fi înțeleși pe deplin probabil doar de cine a mai trecut prin așa ceva.

Doi părinți care, într-o perioadă deosebit de grea pentru ei, au nevoie de ajutorul nostru, de compasiunea, înțelegerea și dăruirea noastă spirituală dar și materială. Nici unul nu poate munci, sunt mereu cu Bogdănel prin spitale și pe drumuri, de la o clinică la alta, de la un oraș la altul. Terapia și medicația copilului este gratuită dar mai sunt o grămadă de costuri și cheltuieli care se adaugă acestora și pe care trebuie să le suporte părinții. Iar bani nu mai sunt. Că nimeni nu e pregătit să înfrunte astfel de nenorociri de la o zi la alta, puțini sunt cei care la o vârstă atât de tânără, au conturi grase în bancă pe care să pună mâna la nevoie. Iar ei, banii i-au terminat dar bătălia, nu!

- Continuarea după publicitate -

„Eu nu vreau ca lumea să aibă milă, ne spune Bogdan, tatăl lui Bogdănel, nu cerem asta, noi am vrea ca toți să înțeleagă că în fața lui Dumnezeu suntem frați și trebuie să ne ajutăm și să ne sprijinim unii cu alții, să se gândească că pot da o șansă unui suflet nevinovat, unui micuț îngeraș aflat la greu.”

„Soția mea a avut o sarcină și o naștere ușoară, fiul meu era un copil vioi și plin de viață, nu avea stare să stea liniștit o secundă. Cei din jur, care îl cunoșteau îi spuneau ‘Il terremoto’ (‘Cutremurul’). Nu ne-a creat niciodată vreo problemă, era și este un înger și noi suntem foarte mândri de el! El e totul pentru noi. Mulțumim!”

Pentru donații, vă putem pune la dispoziție următorul card PostePay:

PostePay (Evolution)

- Continuarea după publicitate -

Numărul:  5333 1710 3014 4246

Cod fiscal (codice fiscale):CCVBDN84P02Z129N

Pe numele: Ceicovschi Bogdan

IBAN: IT53M0760105138244155944163

- Continuarea după publicitate -

Unicredit

IBAN: IT39X0200812120000104735185

Pentru mai multe informații sau dacă aveți întrebări, ne puteți contacta la adresa de e-mail contact@rotalianul.com sau trimițându-ne un mesaj pe pagina noastră Facebook, Rotalianul – Revista Românului din Italia.