Băiețelul unei mame românce din Italia, venit pe lume în satul unde de 3 ani nu se mai nășteau copii

- Conținut sponsorizat -

La Montebruno, un sat italian în apropiere de orașul Genova, trăiesc 228 de suflete, inclusiv un nou-născut, ultimul sosit după mai bine de 3 ani de când nu se mai înregistra nicio naștere în această mică localitate. Mama băiețelului este de origine română, scrie Avvenire.

Nașterea lui Gabriele este considerată cu adevărat un eveniment la Montebruno, unul rar și fericit, dar și un exemplu de integrare, în condițiile în care mama sa este de origine română. Conaționala noastră este angajată la Casa de Odihnă a parohiei din Torriglia, iar tatăl băiețelului este un italian dintr-o veche familie istorică a locului.

„Fiecare naștere este frumoasă, dar aceasta are un semnificat deosebit pentru noi, având în vedere drama depopulării acestor locuri” – a declarat primarul Mirko Bardini, care a mers în vizită pentru a-l cunoaște pe micuțul nou-născut. „Toți ne cunoaștem între noi aici. Bunica Gabrielei mi-a spus că este extrem de fericită, deoarece copilul continuă tradiția familiei și duce mai departe numele.”

Montebruno (Liguria)

Populaţia Italiei este în continuă scădere (ISTAT)

În Italia continuă să se nască tot mai puţini copii în fiecare an, accentuând criza natalităţii într-o ţară confruntată deja cu îmbătrânirea demografică, a indicat Institutul naţional de statistică (Istat) la începutul acestui an.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La 31 decembrie 2018, populația era de 60.359.546 de rezidenți, cu 124.000 mai puțin decât anul precedent (-0,2%) și cu peste 400.000 mai puțin decât patru ani mai devreme.

În următorii 30 de ani, va creşte semnificativ numărul bătrânilor: persoanele de peste 65 de ani vor alcătui circa 32, 33% din întreaga populaţie, cu 13 procente mai mult decât valorile actuale.

Populaţia cu vârsta cuprinsă între 15 şi 66 de ani – vârsta la care se poate munci – va fi în scădere treptată: de la 65,7% din totalul populaţiei, pînă la 62,8 % în 2026. Pe termen lung, însă, numărul indivizilor cu vârsta cuprinsă în acest interval va scădea din ce în ce mai rapid, până la un minim de circa 54%, prevăzut pentru anul 2065.

2065: Un sfert din populaţia Italiei ar putea fi străini

În paralel cu îmbătrânirea populaţiei italiene, va creşte numărul străinilor care se vor stabili în Peninsulă: „Este de aşteptat ca populaţia străină rezidentă să crească în mod considerabil, de la 4,6 milioane în 2011, la 14.1milioane în 2065, cu o marjă de eroare care ar varia între 12.6 şi 15.5 milioane. În acelaşi timp, în perioada 2011-2065, numărul străinilor, raportat la totalul populaţiei, va trece de la 7,5% (2011), până la un procent cuprins între 22% şi 24%, în 2065”- se arată într-un raport ISTAT.