Mai mult de jumătate dintre români ar vrea să lucreze în altă țară. România importă forță de muncă

- Conținut sponsorizat -

Circa 55% dintre români şi-au exprimat dorinţa de a lucra în străinătate, iar cei mai mulţi dintre respondenţii români care şi-ar dori să lucreze într-o altă ţară au sub 30 de ani şi au studii superioare, conform unui studiu realizat la nivel internaţional de către Bestjobs şi The Boston Consulting Group.

Astfel, România se află pe acelaşi palier cu state precum Austria, Germania, Italia, Irlanda, Belgia sau Danemarca în ceea ce priveşte dorinţa de mobilitate a forţei de muncă, între 50% şi 60% dintre respondenţi.

„În ceea ce priveşte top 10 ţări unde şi-ar dori să lucreze, românii au ales state precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Statele Unite, Canada, Austria, Spania, Belgia şi Italia. În acelaşi timp, România a fost şi ea nominalizată în top 5 state în care şi-ar dori să lucreze respondenţii din Israel, Coreea de Sud, Italia, Turcia, Ghana, Nigeria, Egipt, Norvegia, Grecia sau Qatar”, se arată în comunicat.

La nivel global, topul celor mai atractive ţări în care candidaţii ar dori să lucreze este condus de Statele Unite ale Americii, Germania, Canada, Australia şi Marea Britanie.

Instabilitatea politică îi gonește pe români din țară

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Printre cele mai importante motive pentru care românii ar alege să lucreze într-o altă ţară se numără dorinţa de a avea un trai mai bun, instabilitatea politică din România, accesul la servicii guvernamentale şi sociale mai bune şi oportunităţi mai bune de carieră, potrivit studiului.

În acest timp, companiile din România au fost nevoite să aducă lucrători din afara Uniunii Europene, și statul plănuiește eliminarea unor bariere pentru a facilita importul de forță de muncă.