Mihaela Cioroabă în vârstă de 54 de ani, româncă rezidentă la Torino, a căzut în gol de la 60 de metri sub ochii fiului său, în urmă cu un an, pe 3 iunie, 2017. Femeia era în vacanță la Rocca di Garda, în nordul Italiei și voia să facă o fotografie cu cățelul.
Mihaela s-a sprijinit de o balustradă și, dintr-o dată, un par de lemn care susținea gardul a cedat, conaționala noastră s-a dezechilibrat și a căzut în gol.
I s-a întâmplat româncei noastre dar câți alți oameni au fost expuși aceluiași pericol? Câte persoane nu s-ar fi putut, la fel, sprijini de gardul șubred care a cauzat căderea și în consecință moartea Mihaelei Cioroabă? Cine răspunde de faptul că acel gard, în loc să protejeze, a ucis?
Procuratura a inițiat imediat investigațiile pentru a demonstra responsabilitățile celor care ar fi trebuit să aibă grijă ca acel gard să fie solid și să reprezinte într-adevăr o protecție pentru turiști. Numele primarului din Rocca de Garda, Davide Bendinelli, a fost înscris în registrul celor cercetați și acuzați de moartea Mihaelei Cioroabă. Acuzații care au fost negate de către edilul localității, scrie în aceste zile, TG Verona. Potrivit avocaților apărării, acuzațiile care i se aduc primarului nu sunt decât simple formalități. În cazul în care apar alte responsabilități de neglijență acestea ar trebui atribuite tehnicienilor din sector, și nu primarului. Vina e a gardului, scrie sursa mai sus citată.
Practic, cu alte cuvinte, dacă într-o gospodărie gardul e șubred nu e vina proprietarului, care ar trebui să verifice și să dispună înlocuirea și consolidarea lui, ci a lucrătorilor care nu l-au pus bine. Sau poate e vina lemnului, care a putrezit între timp…
Cert este că Mihaela Cioroabă a murit la vârsta de 54 de ani, din vina neglijenței administrației locale din Rocca di Garda, care a lăsat un loc primejdios fără o protecție adecvată într-un loc unde se perindă zilnic sute de turiști, printre care și mulți copii.