Italia: Lucian, românul care a dat tonul demonstrației antirasiste și antifasciste de la Macerata

- Conținut sponsorizat -

Ieri, 18 februarie 2018, comunitatea civilă din Macerata, zdruncinată de sfârșitul tragic al Pamelei Mastropietro, ucisă și făcută bucăți de un grup de nigerieni și după gestul fascist al lui Luca Traini care a deschis focul împotriva migranților, a participat la demonstrația antirasistă și antifascistă organizată de Primăria orașului, relatează jobsnews.it.

În timp ce investigațiile continuă cu privire la masacrul fetei italiene de 18 ani, Pamela Mastropietro, care a fost ucisă și tăiată bucăți în ultimele zile ale lui ianuarie de către un grup de nigerieni, Luca Traini, italianul care pe 3 februarie a deschis focul împotriva unor persoane africane și care a rănit șase dintre acestea, rămâne și el în închisoare.

La demonstrația de ieri au participat reprezentanți ai 30 de asociații și membri ai sindicatelor, au fost prezenți, de asemenea, douăzeci de primari din diverse partide politice care, împreună cu cei aproape o mie de manifestanți s-au îndreptat către Monumentul din Piața Vittoria unde au fost citite primele 12 articole ale Constituției italiene. Primul care a citit a fost Lucian, un muncitor român rănit la un picior într-un accident de muncă pe un șantier de construcții de case pentru sinistrații ultimelor cutremure din Italia. Denunțul lui Lucian la CGIL privind condițiile precare de lucru de pe aceste șantiere au declanșat succesive investigații privind acuzațiile de angajare ilegală a muncitorilor, accidente nedeclarate și infiltrații infracționale pe șantierele de construcții. Apoi, cei prezenți la manifestația de ieri, cu un banner pe care scria „Macerata este liberă (frază folosită de către liderul de partizani Augusto Pantanetti în 1944, când orașul a fost eliberat de sub ocupație fascistă) Non violentă, anti-rasistă și anti-fascistă”, au cântat imnul național, au fluturat steaguri și însemne cu diverse lozinci.

Macerata, 18 februarie, demonstrație antifascistă și antirasistă

Pe lângă primarul orașului Macerata, Romano Carancini, la demonstrație au mai participat: președintele consiliului regional Antonio Mastrovincenzo, consilierul regional Angelo Sciapichetti. Rectorul Universității din Macerata, Francesco Adornato, a participat la deschiderea paradei. Au fost prezenți, de asemenea, câțiva deputați și diferiți candidați la viitoarele alegeri parlamentare, reprezentanți ai sindicatelor Cgil, Cisl și Uil, localnicii și diverse asociații pentru migranți: Gus, Acsim, Uniunea Națională a Asociației Nigeriene din Italia.

- Mai multe după publicitate -