Explozie în locuința unui cuplu de români din Italia. Amândoi au ajuns în stare critică la spital

Un cuplu de naționalitate română a suferit arsuri grave în urma exploziei unei butelii de gaz într-o locuință din zona rurală a localității Pattada, provincia Sassari de pe insula Sardinia di Italia, în cursul zilei de ieri, 25 octombrie 2024.

pattada.jpg web
Imagine de la locul exploziei. Sursă foto: lanuovasardegna.it.

Incidentul a avut loc într-un saivan din zona Sa Raga, unde cei doi lucrau și locuiau, informează publicația La Nuova Sardegna.

- Continuarea după publicitate -

Bărbatul român, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, a fost transportat cu elicopterul medical la spitalul Santissima Annunziata din Sassari. Starea sa este foarte gravă și nu se știe dacă va supraviețui.

Partenera acestuia, și ea de naționalitate română, a suferit arsuri pe 20% din corp și a fost transportată cu ambulanța la același spital, medicii menținându-se rezervați cu privire la șansele ei de supraviețuire.

Potrivit primelor cercetări efectuate de carabinieri și pompieri, explozia a fost provocată de o scurgere de gaz care a declanșat un incendiu în interiorul locuinței.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi, care găteau în momentul incidentului, au fost surprinși de o flacără cauzată de scurgerea de gaz.

La fața locului au intervenit reprezentanți ai Serviciului de Prevenire și Securitate în Mediile de Lucru (Spresal) din Sassari, carabinierii din Pattada și Alà dei Sardi, precum și cei din unitatea mobilă Ozieri, care colectează mărturii.

- Mai multe după publicitate -