Româncă ucisă în Italia, telefonul celular ar fi putut să-i salveze viața, dar nu-l avea la ea

O tragedie a avut loc în noaptea dintre joi și vineri în orașul Civitavecchia, lângă Roma, unde o femeie de origine română, Camelia Ion, în vârstă de 56 de ani, a fost găsită fără viață într-o clădire din apropierea parcării stației de tren.

Principalul suspect în acest caz este un compatriot al victimei, Lucian Tuduran, în vârstă de 41 de ani, care a fost reținut de autorități sub acuzația de omor.

- Continuarea după publicitate -
civitavecchia
Camelia Ion și Lucian Tuduran. Sursa foto: Il Giornale Popolare

Camelia Ion împărtășea cu Lucian Tuduran o viață dificilă, marcată de lipsuri materiale și conflicte frecvente.

Între cei doi existau antecedente violente, iar bărbatul fusese anterior cercetat pentru acte de hărțuire față de victimă.

În urma unei plângeri depuse de femeie, Tuduran era supus unei măsuri preventive, fiind obligat să păstreze o distanță de cel puțin 500 de metri față de ea, iar pentru monitorizare purta un brățară electronică.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, Camelia avea la dispoziție un telefon mobil pentru a alerta autoritățile în cazul unui pericol iminent, însă la momentul descoperirii, telefonul nu era în posesia sa.

Potrivit primelor constatări, pe corpul victimei au fost identificate semne de strangulare și alte leziuni specifice unei agresiuni fizice. În timpul nopții fatidice, o altercație între cei doi s-a intensificat, având un deznodământ tragic.

La ora 3 dimineața, un martor aflat în clădire a asistat la o ceartă aprinsă, însă când a revenit, a găsit corpul Cameliei fără suflare și a alertat imediat serviciile de urgență.

Personalul medical și poliția sosiți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

- Continuarea după publicitate -

Cazul ridică întrebări cu privire la eficacitatea măsurilor de protecție implementate, având în vedere că, în ciuda monitorizării și restricțiilor impuse lui Lucian Tuduran, tragedia nu a putut fi evitată.

Ancheta continuă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele incidentului și pentru a evalua modul în care sistemul de protecție a eșuat în prevenirea acestui femicid.

- Mai multe după publicitate -