Român care a lucrat în Italia, dat dispărut de familie: „Știm sigur că este înfrigurat și înfometat”

Un român plecat la muncă în străinătate este căutat cu disperare de către familia sa, după ce, din data de 2 octombrie 2024, nu mai există nicio veste despre el, relatează Jurnal de Emigrant.

Celestin Budău, un bărbat de 52 de ani, originar din comuna Nicolae Bălcescu, județul Bacău, se afla de aproximativ trei luni în Le Bouscat, o localitate din departamentul Gironde din Franța,  unde era găzduit de câteva persoane. În trecut bărbatul a muncit și în Italia.

- Continuarea după publicitate -
photo_2024-10-20_13-26-12
Celestin Budău, dispărut în Franța. Sursa foto: Jurnal de Emigrant

Potrivit fiicei sale, Ana, bărbatul a dispărut în noaptea de 2 octombrie, iar de atunci nu mai au nicio informație despre el:

„Din păcate, nu avem prea multe informații despre tatăl meu. Știm că din noaptea de 2 octombrie 2024 e pe străzi. El locuia în Rue Des Ecus, Le Bouscat”, a declarat Ana.

Ea a adăugat că Celestin nu are telefon sau alte lucruri cu el, acest lucru fiind confirmat și de persoanele care l-au găzduit.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înainte de a se muta în Le Bouscat, bărbatul a locuit o perioadă în Paris și a mai lucrat și în Italia cu câțiva ani în urmă.

Potrivit descrierii făcute de Ana, tatăl său are o înălțime de 1,75 metri, cântărește în jur de 50 de kilograme și este fumător. De asemenea, se presupune că nu avea acte de identitate asupra sa în momentul dispariției și nu vorbește limba franceză, ci doar italiana și româna.

„Nu știm nici cum era îmbrăcat la momentul dispariției, dar ce știm sigur e că se află pe străzi, înfometat și înfrigurat, doar că nu știm unde este mai exact acum”, a mai spus Ana.

Apelul de ajutor a fost lansat de cei doi fii ai bărbatului, care au cerut publicului să îi contacteze la numărul de telefon +44 745 539 9489 în cazul în care cineva are informații despre Celestin Budău.

- Continuarea după publicitate -

În paralel, familia a anunțat dispariția la autoritățile din România, care colaborează cu cele franceze pentru găsirea acestuia.

Situația este cu atât mai îngrijorătoare, având în vedere că bărbatul este vulnerabil, fără mijloace de comunicare sau resurse, într-o țară în care nu vorbește limba.

- Mai multe după publicitate -