Femeie din Italia, moartă în timp ce făcea curățenie în casă. A fost înțepată de mai mulți gărgăuni

- Conținut sponsorizat -

Comunitatea din San Zeno di Montagna, o mică localitate din provincia italiană Verona, este îndoliată după pierderea Serenei Vicari, o femeie de 54 de ani, care a murit după ce a fost înțepată de mai mulți gărgăuni, o specie de viespe mare, de pădure, cu ac foarte veninos, care produce un puternic zgomot specific atunci când zboară.

Femeia era alergică și a decedat la numai câteva minute după înțepături, informează Corriere della Sera.

În Italia, această specie de viespe se numește „calabrone” și sunt persoane care manifestă o reacție alergică gravă la înțepătura acestei insecte

Incidentul tragic s-a petrecut pe 3 octombrie, în timp ce femeia făcea curățenie în locuința sa.

Serena Vicari a fost înțepată de mai mulți gărgăuni la nivelul unui picior. Moartea a survenit în câteva minute, din cauza șocului anafilactic.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI
insecta_mare_intepatura
Gărgăune

În contextul acestui tragic eveniment, expertul în alergologie Gianenrico Senna, directorul Centrului Alergologic din Verona, a oferit câteva informații esențiale despre riscurile asociate înțepăturilor de insecte precum calabronii, viespile sau albinele

El a subliniat că, deși aceste decese sunt rare, ele pot avea loc atunci când o persoană dezvoltă o sensibilitate alergică după prima înțepătură.

„Calabronii sunt mai periculoși decât viespile și albinele pentru că injectează o cantitate mai mare de venin, deși înțeapă mai rar”, a explicat Senna.

„Mulți oameni nu știu că sunt alergici, deoarece prima reacție poate fi doar un simplu disconfort local, dar a doua înțepătură poate declanșa o reacție alergică severă.

Trebuie să fim atenți nu doar la reacțiile cutanate, ci mai ales la cele sistemice, cum ar fi dificultățile de respirație sau senzația de leșin.”

- Continuarea după publicitate -

Expertul a adăugat că, în cazul în care o persoană dezvoltă astfel de simptome, este esențial să facă teste de alergie și, în cazul unui rezultat pozitiv, să urmeze imunoterapie și să aibă la îndemână un injector de adrenalină, care poate salva viața.

El a mai precizat că persoanele cu mastocitoză, o afecțiune caracterizată prin proliferarea celulelor mastocite care eliberează substanțe precum histamina, sunt expuse unui risc mai mare de reacții severe.