Tânăr român plecat la muncă în străinătate, dispărut de mai bine de o lună. Ultima discuție cu familia, în august

Petrică Baicu, un tânăr din Iași plecat la muncă în Germania, este de negăsit de mai bine de o lună, după ce a anunțat că intenționează să se întoarcă acasă din această țară.

tanar-24-ani-Iasi-disparut-in-strainatate-3 (1)
Petrică Baicu. Sursă foto: BZI.ro.

Potrivit BZI, familia conaționalului nostru este disperată, declarând că ultima conversație cu el a avut loc pe 17 august 2024, când tânărul român a spus că a pierdut biletul de avion.

- Continuarea după publicitate -

De atunci, el nu a mai răspuns la apeluri, iar telefonul său este închis, conform celor relatate de sora lui pentru sursa citată.

Petrică a plecat la începutul anului 2024 în Germania, în căutarea unui loc de muncă. Inițial, s-a angajat la un restaurant chinezesc, unde a întâmpinat dificultăți, fiind nevoit să spele vase, deși se angajase pentru a lucra ca bucătar și avea calificare în acest domeniu.

„Patronii nu erau serioși, nu îi dădeau banii la timp, iar colegii erau rasiști”, a povestit sora sa, Ioana.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din acest motiv, tânărul a părăsit restaurantul și s-a angajat la un depozit în Hanover.

tanar-24-ani-Iasi-disparut-in-strainatate-1 (1)
Petrică Baicu. Sursă foto: BZI.ro.

Deși vorbea zilnic cu familia, situația s-a schimbat brusc în urmă cu o lună și jumătate. Pe 16 august, Petrică a trimis bani acasă și a anunțat că își cumpărase bilet pentru a reveni în România, afirmând că nu mai poate rezista în Germania.

Cu toate acestea, pe 17 august, când a avut ultima discuție cu sora sa, el i-a spus acesteia că a pierdut biletul de avion.

„L-am sunat peste tot, și pe număr, și pe Messenger, pe Instagram, efectiv, peste tot. Are telefonul închis și nu mi-a mai răspuns de atunci”, a mai declarat Ioana.

Inițial, familia a presupus că tânărul și-a pierdut telefonul sau nu mai are bani, sperând că va lua legătura cu ei la următorul salariu. Abia după o lună, când nu au mai primit vești, au sesizat poliția.

- Continuarea după publicitate -

„Ne-am gândit că poate și-a pierdut telefonul sau i-a fost furat și că va lua legătura cu noi când își va cumpăra altul. Dar a trecut prea mult timp și el nu a mai dat niciun semn”, a explicat sora tânărului.

Pe lângă aceasta, o persoană necunoscută a informat familia că Petrică și-ar fi schimbat locul de muncă și ar fi lucrat pentru scurt timp la o firmă de mobilă. Totuși, această informație nu a putut fi confirmată, iar familia rămâne în incertitudine.

Pe site-ul Poliției Române au fost publicate semnalmentele lui Petrică Baicu: înălțime de 182 cm, 80 kg, corpolență atletică, păr șaten scurt și ochi verzi.

tanar-24-ani-Iasi-dissparut-in-strainatate-1

Familia face un apel disperat către oricine ar putea oferi informații despre tânăr, care este de negăsit de peste o lună.

Trimite mai departe