Femeie din Italia, modul în care un escroc i-a distrus viața în doar șase luni. A lăsat-o fără niciun ban

O femeie în vârstă de 54 de ani, a fost prinsă într-o capcană perfidă a unei înșelăciuni sentimentale pe internet, care i-a distrus viața în doar șase luni. Aceasta și-a împărtășit povestea într-o emisiune de televiziune, pentru a avertiza și alte persoane despre pericolele relațiilor online cu necunoscuți.

Totul a început când Rossana Tesacroli a fost abordată pe o rețea de socializare de un bărbat care pretindea a fi francez:

„Era o conversație normală, pornită din pasiuni comune. Nu căutam aventuri, în 15 ani de căsnicie am fost mereu fidelă soțului meu”, a povestit ea. Însă, pe nesimțite, a fost manipulată de persoana din spatele profilului fals, care a exploatat vulnerabilitățile ei.

Punctul sensibil al Rossanei erau copiii. La scurt timp după ce au început să comunice, escrocul i-a spus că are probleme financiare din cauza serviciului și că nu își poate permite să-i întrețină cei doi copii ai săi.

Însoțind aceste cereri de ajutor cu video-apeluri în care apăreau presupusele sale fiice, escrocul a câștigat treptat încrederea Rossanei, care a început să îi trimită bani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„La început i-am trimis 200 de euro, apoi 600, iar ulterior mi-a cerut 6.000 de euro”, a relatat femeia. În cele din urmă, femeia a devenit captivă în această relație virtuală, trăind practic pentru mesajele și apelurile de la acest bărbat.

Situația s-a înrăutățit când soțul ei a descoperit că aceste conversații au avut mare impact din punct de vedere sentimental asupra soției sale. Neînțelegând starea de vulnerabilitate în care se afla Rossana, acesta a considerat că soția sa l-a trădat și a cerut divorțul.

Rămasă singură și cu conturile bancare goale, ea a realizat în cele din urmă că a fost înșelată și a întrerupt orice contact cu escrocul:

„Astăzi, când îmi povestesc experiența, mi se pare absurdă și mă simt abuzată ăn cel mai intim mod posibil”, a spus ea.

Femeia a recunoscut că, în momentele de disperare, s-a gândit chiar să își ia viața:

„Ce m-a salvat? Ochii albaștri ai fiicei mele, care nu m-a judecat niciodată. Fără ea, nu știu cum s-ar fi terminat totul.”

Pentru a face față cheltuielilor legate de divorț și pentru a-și continua viața, Rossana a fost nevoită să-și vândă casa și să accepte un al doilea loc de muncă, pe lângă cel de la un birou de asistență fiscală, lucrând acum și într-un bar.

Deși durerea este încă prezentă, încearcă să își refacă viața și să ajute și alte persoane să evite o soartă similară prin implicarea sa ca voluntar în cadrul unei asociații din Torino.

„Am un caracter puternic, și încă nu-mi vine să cred că mi s-a întâmplat tocmai mie. Cu povestea mea sper să previn ca alții să treacă prin ce am trecut eu”, a declarat Rossana, care acum își folosește experiența pentru a sprijini victimele înșelătoriilor online. Video mai jos: