Mesajul unui român pentru cei din străinătate care se întorc acasă cu mașina: „Faceți pauze de odihnă, că nu se mută România!”

În contextul în care mulți români se vor întoarce cu mașin în țară în perioada următoare, pentru a-și petrece vacanțele alături de cei dragi, dministratorul grupului Facebook „Grupul întorșilor acasă”, a făcut o postare în care atrage atenția asupra pericolelor generate de oboseala la volan.

Postarea subliniază că, odată ce a început sezonul accidentelor, șoferii trebuie să fie extrem de atenți și să nu se grăbească, deoarece „România nu se mută”.

- Continuarea după publicitate -

Mesajul este clar, pauzele de odihnă sunt esențiale pentru a preveni accidentele rutiere:

„Dragi români, mulți dintre voi alegeți să vă întoarceți definitiv și mulți veniți în vacanță cu mașinile persoanele, însă un aspect exagerat de important să nu-l scăpați din vedere: odihna!

Cei care veți conduce, luați-vă pauza de odihnă, nu vă fugăriți, că nu se mută România! Sezonul accidentelor a început, așa că fiți cu băgare de seamă. Doamne ajută la toată lumea!”, a scris românul nostru.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Comentariile care au urmat au susținut pe deplin această inițiativă. Liliana a împărtășit propria experiență, menționând că ea și membrii familiei sale fac drumul din Italia (Roma) la Brașov în două zile, cu o noapte de odihnă în Zalakaros, Ungaria.

Această stațiune termală, situată aproape de autostradă, le oferă o binemeritată pauză.

Dorina a evidențiat un alt aspect important, acela că adrenalina și oboseala îi fac pe mulți șoferi să forțeze, continuând să conducă „încă puțin-încă puțin”. Este un pericol real care trebuie evitat prin planificarea unor pauze regulate și odihnă corespunzătoare.

Florin, un alt utilizator, a subliniat importanța vigilenței la volan cu un mesaj concis: „Cu ochii-n 4!”.

- Continuarea după publicitate -

Lunile de vară sunt marcate de un număr crescut de accidente rutiere, cu un vârf în luna iulie, când se înregistrează cele mai multe incidente și victime.

Este evidentă necesitatea unor măsuri sporite de siguranță și prudență în această perioadă.

- Mai multe după publicitate -