Româncă sechestrată de concubinul italian timp de 4 ani. Bărbatul a ținut-o încuiată în dormitor

Maragliotti Alberto, un cetățean italian în vârstă de 43 de ani, a fost arestat preventiv după ce a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal.

Conform VasileDale.ro, care citează surse judiciare, italiamnul și-a ținut concubina, o femeie româncă, încuiată timp de patru ani în dormitorul unui imobil din satul Bușag, localitatea Tăuții Măgherăuș din județul Maramaureș.

- Continuarea după publicitate -

Incidentul a ieșit la iveală abia la data de 29 mai din acest an, când polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost alertați printr-un apel la 112 de către sora victimei.

Femeia de 45 de ani a raportat că sora sa, în vârstă de 39 de ani, era reținută împotriva voinței sale.

Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului și l-au identificat pe bărbatul bănuit. În urma cercetărilor, s-a emis un ordin de protecție provizoriu împotriva acestuia.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigațiile au dezvăluit că, începând cu anul 2021, Maragliotti Alberto a sechestrat-o pe concubina sa, împiedicând-o să părăsească locuința prin diverse măsuri restrictive.

El a încuiat ușa de acces cu o cheie pe care o purta mereu asupra sa, a instalat grilaje metalice pe balcon, a demontat clanța dormitorului și a aplicat un lacăt pe ușă, păstrând singurele chei asupra sa.

Mai mult, a bătut cuie în rama de lemn a geamului de la baie pentru a împiedica orice tentativă de evadare.

Polițiștii au efectuat o percheziție la locuința bărbatului, unde au ridicat mai multe medii de stocare ce ar putea constitui dovezi ale activităților infracționale.

- Continuarea după publicitate -

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru o expertiză medico-legală psihiatrică.

La data de 7 iunie 2024, Judecătoria Baia Mare a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare privind arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Inculpatul, prin apărătorul său, a solicitat măsuri preventive mai blânde, precum controlul judiciar sau arestul la domiciliu, însă aceste cereri au fost respinse de instanță. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Cazul este monitorizat îndeaproape de autorități, iar ancheta continuă pentru a se aduna toate probele necesare în vederea soluționării complete a acestui incident grav de lipsire de libertate.

- Mai multe după publicitate -