Povestea de viață a unei familii de români, plecată în Italia în căutarea de soluții medicale care să-l ajute pe fiul lor

- Conținut sponsorizat -

În comuna Ploscuțeni din județul Vrancea, membrii familiei Stoica reprezintă un exemplu vibrant de reziliență și talent, povestea lor de viață fiind demnă de un scenariu de film. De menționat, că mare parte din acțiunea filmului respectiv s-ar petrece în Italia.

Povestea lor a fost publicată de Dalia Albu în Ziarul de Vrancea.

uoJk6Nb
Familia Stoica. De la stânga la dreapta: Mama Gabriela, Iulia, Elisa și tatăl, Gabriel. Sursa foto: Ziarul de Vrancea

Gabriel și Gabriela Stoica, ambii absolvenți ai unui liceu industrial alimentar, cu specializarea în brutărie și panificație, și-au început viața ca soț și soție cu multă speranță și ambiție.

După o perioadă în care Gabriel a lucrat în Israel, în construcții, cuplul a deschis o brutărie în satul natal, care a cunoscut un succes rapid datorită calității produselor „ca la mama acasă”.

Cu toate acestea, viața familiei a luat o întorsătură neașteptată când fiul lor, Iulian, s-a născut cu o problemă gravă de vedere, determinându-i pe părinți să caute soluții medicale în Italia.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primul care a plecat în Italia a fost tatăl, în anul 1999, iar în 2000 l-a urmat și soția.

Diagnosticul copilului a fost confirmat și de către medicii din Italia: „Microftalmie oculară cu Sclerocornee bilaterală”

În Italia, Gabriel a lucrat în domeniul construcțiilor, la același angajator timp de 14 ani, și Gabriela a început cu munca în sectorul casnic și apoi a optat pentru croitorie.

Munca lor asiduă în Italia a fost însoțită de lupta continuă pentru îmbunătățirea condiției lui Iulian.

Băiatul a suportat în Italia două operații de cornee la ochiul cel mai afectat la 10 și la 14 ani, operații care din păcate nu au rezolvat problema.

- Continuarea după publicitate -

Pe lângă provocările medicale, familia Stoica a descoperit și cultivat talentul muzical excepțional al lui Iulian. De la o vârstă fragedă, el a demonstrat o aptitudine remarcabilă pentru muzică, reușind să reproducă melodii complexe la o orgă muzicală primită cadou.

Eforturile mamei de a găsi la Roma oportunități de educație muzicală pentru Iulian au dat roade, acesta fiind acceptat la Liceul de Muzică Farnesina, unde a excelat și a participat la diverse concursuri și evenimente internaționale.

Iulian a continuat să-și urmeze pasiunea pentru muzică, devenind un pianist apreciat, colaborând cu nume mari din industrie și devenind independent financiar de la vârsta de 17 ani.

Talentul său muzical nu s-a limitat doar la pian, extinzându-se către clape și acordeon, și a fost un mentor pentru tinerii artiști din comunitatea sa.

- Continuarea după publicitate -

În clasa a XII-a a dorit neapărat să se reîntoarcă în țară și a fost acceptat la Colegiul Național „George Apostu” din Bacău.

După absolvirea liceului a dat examen la Conservator și a fost admis la la Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) – Facultatea de Interpretare Muzicală, clasa de Jazz, însă a fost nevoit să întrerupă studiile pe moment.

Iulian a participat la numeroase concerte și a cântat ocazional cu maestrul Nicolae Botgros și orchestra Lăutarii cât și cu celebrul maestru naist Gheorghe Zamfir în Egipt, Croația Luxemburg și România.

ueWcqe2
Iulian Stoica cu Gheroghe Zamfir. Sursa foto: Ziarul de Vrancea

Sora lui Iulian, Elisa, a urmat și ea un drum impresionant, dedicându-se studiilor de Business și Economie la o facultate din Stockholm, în Suedia, după ce a fost acceptată la mai multe facultăți europene

- Continuarea după publicitate -

Pasiunea pentru cofetărie, moștenită de la mama sa, care a avut o afacere de succes în acest domeniu până la pandemia de COVID-19, subliniază diversitatea intereselor și abilităților membrilor familiei Stoica.

Tatăl, Gabriel Stoica, după o perioadă de muncă în Italia, s-a întors în domeniul construcțiilor în România, unde este apreciat pentru creativitatea și calitatea lucrărilor sale.

Familia Stoica, cu casa lor situată la poalele pădurii, este un exemplu de hărnicie, empatie și perseverență, inspirând comunitatea din Ploscuțeni și pe oricine cunoaște povestea lor de viață.

Această familie demonstrează că, indiferent de obstacolele întâmpinate, cu încredere, muncă și dedicare, se pot atinge visele și se poate trăi o viață împlinită, împărtășind bucuria și talentul cu cei din jur. Articolul pe larg poate fi citit AICI.

- Mai multe după publicitate -