Tânără din Italia care a făcut Revelionul la București împreună cu trei prietene: „Am rămas fără portofel”

- Conținut sponsorizat -

În seara de Anul Nou, patru tinere italiene au experimentat o întorsătură neașteptată a evenimentelor în timpul călătoriei lor la București, relatează Corriere Romagna.

Simona Vita, în vârstă de 28 de ani, originară din Gambettola, regiunea Emilia-Romagna, și prietenele sale, Laura Cavalli, Caterina Cavalli și Carlotta Bernabini din Bellaria-Igea Marina, au ales să-și petreacă sfârșitul de an în capitala României.

Începându-și călătoria pe 29 decembrie din Bologna, cu întoarcerea programată pentru 3 ianuarie, grupul de tinere italience a decis să sărbătorească miezul nopții pe străzile Bucureștiului.

Aici, Simona a avut ghinionul de a-i fi furat portofelul din rucsac. Din nefericire, portofelul nu conținea doar bani, ci și documente esențiale, cum ar fi cartea de identitate.

Am fost pe o stradă foarte aglomerată – a povestit Simona Vita. „Aveam un rucsac lateral, pe care îl țineam bine închis. Dar când am ajuns la capătul străzii, mi-am dat seama că un fermoar al rucsacului era deschis. Am verificat și portofelul dispăruse, cu siguranță fermoarul a fost deschis și portofelul furat cu îndemânare în mulțimea generală.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înăuntru aveam doar 50 de euro, dar era și cartea de identitate. În schimb, aveam în altă parte permisul de conducere și speram că acesta va fi suficient pentru a trece de controalele de la aeroport și a lua zborul de întoarcere.”

4-amiche-a-bucarest-01-01-24_232367_20240109204536
Cele patru prietene care au petrecut Revelionul la București. Simona Vita este a treia din partea stângă. Sursa foto: Corriere Romagna

Confruntată cu dificultăți birocratice și presiunea de a nu pierde zborul de întoarcere și de a se întoarce la locul de muncă, Simona s-a adresat Ambasadei Italiene din București, dar ambasada era închisă pe 1 și 2 ianuarie, așa că abia în dimineața zilei de plecare a putut să ia legătura.

A fost instruită să facă o plângere la poliția română și să se prezinte la Consulatul Italiei cu două fotografii și o taxă de 8 lei. Între timp, a cerut ajutorul primăriței din Gambettola, Letizia Bisacchi, pentru confirmarea datelor sale prin e-mail.

Prietenele ei i-au fost alături în acest proces dificil, oferindu-i asistență și traducere, iar datorită eforturilor conjugate, inclusiv ale funcționarilor din Gambettola, Simona a primit documentele necesare în timp util pentru a prinde zborul de întoarcere.

Din fericire, Laura vorbește foarte bine engleza și mi-a permis să mă fac înțeleasă bine la fiecare etapă a periplului. Eram cu sufletul la gură, dar datele de la Gambettola au ajuns exact la timp, înainte de închiderea Consulatului. Și târziu, după amiază, am putut pleca înapoi spre Italia.

- Continuarea după publicitate -

Pe lângă prietenelor mele, doresc să mulțumesc public primarului Letizia Bisacchi și Francescai Rossi, responsabilă a biroului comunal din Gambettola, pentru marele ajutor primit. Am reușit să mă întorc în Italia în termenii stabiliți, și foarte strânși, doar datorită documentelor care au ajuns foarte rapid din Gambettola.”

La rândul ei, primărița din localitatea de domiciliu a tinerei a lăudat echipa sa pentru gestionarea rapidă și eficientă a situației, reflectând angajamentul și competența serviciului public italian.