Capitala Italiei, invadată de șerpi. Sfaturi de la specialiști pentru populație

- Conținut sponsorizat -

Orașul Roma, cunoscut pentru frumusețea sa istorică și monumentele sale celebre, se confruntă acum cu o nouă problemă, mai puțin turistică: o invazie de șerpi.

În ultima perioadă numărul de reptile observate în oraș a crescut semnificativ, astfel încât numai în ultima săptămână au fost peste 60 de apeluri, informează La Repubblica.

Cetățenii, îngroziți, au publicat fotografii pe rețelele de socializare și în grupurile de cartier pentru a-i avertiza pe ceilalți locuitori.

Scufundată în gunoaie, Roma este invadată și de șerpi

Într-un oraș deja asediat de problemele legate de gestionarea deșeurilor, apariția neașteptată a șerpilor a adus o nouă provocare pentru cetățenii romani.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se pare că reptilele, în căutarea unui refugiu din cauza căldurii intense, s-au adăpostit în școli, fabrici, birouri și chiar în locuințe.

Asociația pentru Protecția Animalelor „Earth” a devenit principalul punct de contact pentru cei care se confruntă cu aceste reptile nedorite.

„Primim zilnic zeci de mesaje referitoare la șerpi care se adăpostesc prin diferite locuri din Roma”, a declarat președinta asociației, Valentina Coppola.

„De fapt, ne ocupăm de protejarea animalelor de abuz și cum în Roma nu există un serviciu de recuperare a animalelor sălbatice, nici măcar atunci când sunt rănite sau în stare de necesitate, încercăm să fim de ajutor.”

Într-una din situațiile recente, un șarpe inofensiv de tip Coluber viridiflavus a fost descoperit în depozitul Atac din via Tuscolana. Acesta a fost rapid capturat și eliberat în natură.

- Continuarea după publicitate -

Asociația a publicat pe pagina sa de Facebook un ghid cu sfaturi despre cum să se procedeze în astfel de situații. În primul rând, nu se recomandă uciderea reptilelor, deoarece toate sunt protejate, chiar și viperele, și uciderea lor constituie un delict.

De asemenea, se recomandă deschiderea ușilor în cazul în care un șarpe intră în casă, iar bătăile pe podea pot determina șarpele să iasă din cauza vibrațiilor.

De asemenea, este recomandat să se facă zgomot și să se bată în pământ dacă șarpele este în grădină. Este posibil ca prezența acestuia să semnaleze un cuib de șoareci și, în acest caz, șarpele va rezolva problema în mod natural.

Dacă aveți animale de companie, se recomandă ca acestea să fie ținute în interior pentru a preveni eventualele interacțiuni cu șerpii. Se știe că atât câinii cât și pisicile pot ucide șerpii, iar acest comportament nu este considerat etic. În plus, animalele de companie nu ar trebui să interacționeze cu fauna sălbatică.

- Continuarea după publicitate -

În cazul în care șarpele se refugiază în mașină, se recomandă deschiderea capotei și retragerea la o distanță sigură. Așteptați ca șarpele să plece de bunăvoie sau bateți ușor în mașina pentru a provoca un zgomot care îl va determina să fugă.

Oricum, primul pas pe care cetățenii trebuie să îl urmeze este să sune la 112 (carabinieri) sau 115 (pompieri), apoi vor fi direcționați la asociația „Earth”.

Sunt rugați, dacă este posibil, să trimită o fotografie cu șarpele pentru a putea fi identificat ulterior. Dacă animalul nu este o specie inofensivă, ci de exemplu o viperă, asociația alertează voluntarii de la Protecția civile.

- Mai multe după publicitate -