Cutremur în Italia de 3,7. Resimțit de populație: „Ne-a legănat un pic”

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 a zguduit regiunea Toscana  fiind resimțit de populația din Siena, Florența și multe alte localități. Conform Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (Ingv), epicentrul seismului de astăzi, miercuri, 28 iunie, a fost localizat în Poggibonsi, provincia Siena, la sud de Florența.

Cutremurul a fost înregistrat în jurul orei 12:19, la o adâncime de aproximativ 10 km.

- Continuarea după publicitate -

Captură de ecran 2023-06-28 163308

Seismul a fost simțit pe întreg teritoriul Toscanei. În Valdelsa, numeroși locuitori au ieșit pe străzi.

„l-am simțit foarte tare în Greve in Chianti”, „Abia intrasem în mașină, m-a legănat un pic”, „Simțit și la Grassina”, „Da, l-am simțit bine la Galluzzo, mi-a tremurat scaunul și mobila de bucătărie”, sunt doar câteva dintre comentariilor oamenilor pe rețelele de socializare.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Momentan, nu există raportări de daune sau persoane rănite, însă echipajele de urgență sunt în alertă pentru a evalua situația.

Președintele regiunii Toscana, Eugenio Giani, a afirmat:

„Sunt în legătură cu sala noastră de operațiuni pentru a verifica situația în urma cutremurului. Cutremurul a fost resimțit clar de cetățeni, dar în urma primelor verificări nu se înregistrează daune. Verificările continuă în școli și alte clădiri.”

În urma seismului municipalitatea din Siena a ordonat imediat închiderea muzeelor comunitare (Museo Civico, Museo dell’Acqua și Torre del Mangia) pentru toată ziua de astăzi și mâine. În clădirile comunitare nu s-au înregistrat daune sau persoane rănite, însă decizia a fost luată ca măsură de precauție pentru a evita orice problemă.

- Continuarea după publicitate -

- Mai multe după publicitate -