Românii, cea mai numeroasă comunitate din Italia dar și cea mai dezbinată. Mesajul unui român pentru conaționalii săi de Ziua Națională a României

- Conținut sponsorizat -

Herodot a zis: „Tracii sunt cei mai viteji, cei mai credincioşi, cei mai drepţi, cei mai puternici dintre toate neamurile. Dar Dumnezeu nu le-a dat darul unirii.” Iar apoi, tot Herodot continuă: „Dacă Dumnezeu le-ar fi dat acest dar, pe lângă celelalte primite, ar fi stăpânit lumea”.

Darul unirii, așa cum îl au spre exemplu, ungurii sau ţiganii. În aceste etnii oamenii se ajută unii pe alţii, suferă unii pentru alţii, se bucură pentru reuşitele celorlalţi, sunt uniţi împotriva duşmanilor.

Românii, astăzi, sunt mai dezbinați decât oricând. 5 milioane și-au părăsit țara vânduți ca mână de lucru străinilor, Basarabia lipsește, lipsește nordul Bucovinei și Cadrilaterul, lipsesc românii! Politicienii se luptă între ei, creând haos, instabilitate și anarhie. Ieri, 1 decembrie, la parada militară a forțelor armate în onoarea Zilei Naționale a României a participat doar președintele țării, președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților au lipsit. Puterile în stat sunt dezbinate, împărțite între orgolii și interese meschine, cert este că a mai rămas foarte puțin din Marea Unire de la 1918.

Mândri că suntem români? Pentru ce?

Pentru ceea ce au realizat înaintașii noștri, pentru că noi, cei din timpurile acestea nu avem prea multe fapte cu care să ne mândrim. Ce vom lăsa nepoților noștri, cum vom fi amintiți în istorie? Generația de emigranți, a celor care au ales să-și lase țara. Iar afirmația lui Herodot continuă să ne urmărească peste tot în lume, oriunde ne-am duce… „Dumnezeu nu le-a dat darul unirii…”

Românii din Italia: mulți dar dezbinați

Un mesaj emoționant, plin de optimism și învățătură, din partea unui român din cele 5 milioane plecate în lumea largă, departe de țară:

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„România nu înseamnă această clasă politică coruptă sau acești autoproclamați lideri ce-și permit să vorbească în numele nostru, al tuturor. România suntem noi, cu toții, atât cei ce-am plecat de acolo cât și oamenii care au rămas. Oameni buni, calzi, ospitalieri în totală contradicție cu ceea ce vedem zilnic pe la televizor sau în ziare. Putem obține cetățenia oricărei țări, dar, în inima noastră, știm căror ținuturi aparținem. Fizic suntem departe, dar inima e mereu acasă… În ceea ce privește viața noastră aici, deși suntem cea mai numeroasă comunitate, suntem cea mai dezbinată. Uniți am putea face lucruri incredibile. Unul din aceste lucruri l-am demonstrat si acum 99 de ani, atunci când am devenit frați. De aceea în zi de sărbătoare mi-aș dori să începem să construim. Că e important să construim pe temelii solide. Relațiile dintre noi în primul rând. Să nu vedem lucrurile doar în alb și negru. Să respectăm opinii care nu sunt întotdeauna în concordanță cu ale noastre, să le acceptăm ca pe o stare de normalitate. Să nu mai așteptăm miracole și să ne obișnuim cu ideea că doar prin munca cinstită, bun-simț, perseverență, răbdare, bunătate putem merge înainte. Să fim noi în primul rând cei ce respectă regulile, înainte de a pretinde de la ceilalți să le respecte… La mulți ani, oriunde v-ați afla!” (Brad Lucian)

- Mai multe după publicitate -