Româncă, șofer de autobuz în Italia: „Important e să pui dragoste în tot ceea ce faci”

- Conținut sponsorizat -

Compania de transport în comun „TPL Linea” din provincia Savona, regiunea Liguria, ne prezintă o frumoasă poveste atât profesională, cât și personală, care o are ca protagonistă pe românca Floarea Ana Bulgaru. Conaționala noastră este șofer profesionist și conduce un autobuz școlar, informează IGV.

Absolventă a Facultății de Economie, Turism și Servicii din cadrul Academiei de Studii Economice din București, în anul 2006, Floarea Ana a lucrat în România la Inspectoratul Școlar, apoi în câteva firme private. A activat, de asemenea, la Ansamblul artistic-profesional „Baladele Deltei” din orașul natal, Tulcea.

A fost activă în domeniul socio-cultural și a făcut voluntariat. Cunoaște mai multe limbi străine, inclusiv engleză, franceză și ucraineană.

1200-20240205123226 (7)
Floarea Ana Bulgaru. Sursa foto: IGV

Floarea Ana Bulgaru a venit în Italia în 2010, este căsătorită și are două fiice

„Când am ajuns în Italia, trebuie să recunosc că mi-a fost greu să găsesc un echilibru între viața familială și cea profesională. Doar după ani, odată cu creșterea fiicelor noastre, am decis să mă reinventez, schimbându-mi complet profilul și direcția profesională”, a mărturisit șoferița, care a venit în Italia ca să-l urmeze pe soțul său, aflat deja aici pentru muncă, inițial la Montichiari, în provincia Brescia, apoi la Millesimo, în Val Bormida.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A început să lucreze la TPL Linea din Savina în ianuarie 2023, după ce a câștigat un concurs.

„La început am lucrat pentru o firmă privată de transport, dar când a am aflat că se organizează concurs pentru TPL Linea am decis să particip și în final a mers bine”, a spus românca.

„Când eram mică, la gimnaziu, am participat la un concurs național de muzică pentru pace în lume. Îmi amintesc că visam să trăiesc într-o lume cu alți copii, din alte culturi, în pace și armonie”, a mărturisit șoferița TPL Linea, care lucrează în special în zona Val Bormida și în transportul școlar, având contact direct cu copiii.

Un prieten i-a sugerat să conducă autobuze școlare

„La început m-am gândit să devin șofer de camion, dar apoi un prieten, fost șofer la TPL, m-a sfătuit să încerc cu autobuzele, deoarece se căutau șoferi pentru autobuzele școlare. Obișnuită să lucrez cu copiii și tinerii, am decis să încerc, atingând obiectivul cu mare satisfacție.”

- Continuarea după publicitate -

Își amintește cu drag de reacțiile oamenilor când o văd conducând autobuzul: „Ce frumos este să vezi o femeie la volanul unui autobuz!” sau „Este o responsabilitate mare să conduci un autobuz, mai ales ca femeie.”

Povestea sa personală aduce în prim plan importanța siguranței rutiere

Floarea Ana a fost lovită de o mașină în copilărie și a avut coșmaruri timp de mulți ani. Cu toate acestea, a învățat să conducă și a dezvoltat o pasiune pentru meseria de șofer:

„Am fost lovită de o mașină, pe trecerea de pietoni, când eram în clasa întâi. Până la 20 de ani am avut coșmaruri… Mi-am dat seama că dacă nu aș fi depășit singură fricile mele, nimeni nu ar fi făcut-o pentru mine.

- Continuarea după publicitate -

Astfel, după un an de universitate, mi-am luat permisul de conducere și am învins anumite temeri tocmai prin condus, de care m-am pasionat imediat. Când eram mică, tatăl meu, comandant de navă la poliție, m-a învățat să conduc navele pe Dunăre, o emoție unică și specială întotdeauna în inima mea.”

Conducerea unui autobuz necesită multă atenție:

„A fi șofer al unui mijloc de transport public necesită multă atenție și energie. Contactul cu oamenii este foarte important și necesită abilități de gestionare a situațiilor. Dar, în final, așa cum spunea tatăl meu: ‘Camera este mică, dragostea este mare, de aceea cel mai important lucru este să pui dragoste în tot ceea ce faci”, a transmis românca noastră.

Gândurile ei se îndreaptă către tatăl său drag, care a decedat recent: „A fost chiar el cel care mi-a transmis pasiunea pentru condus.”

- Continuarea după publicitate -

„Schimbarea jobului a fost cu siguranță dificilă, dar trebuie să ne adaptăm la noile provocări. Pentru asta, vreau să le mulțumesc colegilor mei de la TPL Linea, care au fost foarte deschiși să-mi explice aspecte tehnico-profesionale pe care nu le cunoșteam.

A avea o echipă alături este esențial. În cadrul companiei, am întâlnit oameni extraordinari, nu doar la nivel profesional, dar și uman. Când tatăl meu a decedat, au fost alături de mine și m-au susținut într-o perioadă foarte delicată…”

Ea a povestit despre o inițiativă specială pe care a avut-o în timpul serviciului de autobuz școlar în comunele din Val Bormida:

„Sunt și eu mamă, și ca orice mamă, sper că fiicele mele pot petrece cât mai mult timp într-o atmosferă plăcută. Așa că, pe autobuzul școlar, am inițiat ‘Radio News – Scuolabus’. La sunetul clopoțelului, îi întâmpin pe elevii mei dându-le bun venit și povestind ceea ce ni s-a întâmplat de-a lungul zilei.

Viața este făcută din lucruri mici și, tocmai de aceea, împărtășim momentele noastre cele mai frumoase, cântând ‘La mulți ani!’ celor sărbătoriți, dar și trimițând pupici și îmbrățișări prietenilor bolnavi, sau susținând sportivii noștri preferați, până la a cânta împreună…”.

Ea concluzionează cu un mesaj emoționant:

- Continuarea după publicitate -

„Îmi plac florile, dar niciuna nu este la fel de frumoasă ca cele culese de copii pentru a-mi face o surpriză… Îmi plac fotografiile, dar niciodată nu am reușit să fac una la fel de frumoasă ca chipurile lor când coboară și îi văd pe cei dragi, dezvăluind dragostea în mii de culori…”.

- Mai multe după publicitate -