Operație record în Italia, medicii au extirpat o tumoare de 30 de kg

- Conținut sponsorizat -

În cadrul Clinicii Universitare IRCCS Sant’Orsola din Bologna, a avut loc o intervenție chirurgicală record în Italia și chiar în Europa: a fost extirpată cea mai mare tumoare înregistrată vreodată la un pacient.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 52 de ani din Sardinia, suferea de un lipo-sarcom retroperitoneal, cu o greutate de peste 30 de kilograme și un diametru de 65 de centimetri, considerată a fi cea mai mare tumoare de acest tip descrisă în literatura medicală europeană. Tumoarea era în abdomen și s-a dezvoltat extrem de rapid.

„Nu am mai văzut niciodată ceva asemănător”, a spus profesorul Matteo Cescon, directorul Chirurgiei Hepatobiliare și de Transplanturi din cadrul IRCCS Sant’Orsola. „Alte centre din Italia nu au putut efectua această operație, dar noi am decis să încercăm.”

Potrivit informațiilor furnizate pe site-ul clinicii, pacientul, care era sub tratament în Sardinia pentru o tumoare a timusului, s-a trezit cu o masă abdominală complet asimptomatică, așa cum se întâmplă adesea în cazul acestui tip de cancer.

În câteva luni, tumoarea a crescut exponențial, motiv pentru care oncologul său a hotărât să îl trimită la centrele italiene specializate în tratarea acestor boli.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când a ajuns la Spitalul Sant’Orsola, bărbatul se confrunta cu mari dificultăți de mișcare. A fost supus unei operații extrem de complexe care a implicat chirurgi hepatobiliari, specialiști oncologici, urologici și anatomopatologi, anestezologi și asistente.

A stat în spital aproape două luni, perioadă în care a traversat un parcurs post-operator complicat. Totuși, în cele din urmă, totul s-a rezolvat în cel mai bun mod posibil.

După operație pacientul s-a întors acasă, în provincia Cagliari, unde se bucură acum de o viață „normală”. În curând, se va întoarce la Sant’Orsola pentru a fi operat și pentru tumoarea timusului.

„Acesta a fost un angajament dificil de asumat”, au concluzionat chirurgii italieni. „Nu știam în ce condiții vom găsi celelalte organe, deplasate și comprimate de masă. Faptul că am reușit să îndeplinim această dorință a pacientului a reprezentat o mare satisfacție pentru noi.”