„Avem salarii mai mari ca în Italia”. Români întorși în țară după 15 ani petrecuți la muncă, în străinătate

- Conținut sponsorizat -

Construirea Autostrăzii A7, care va lega Bucureștiul de Moldova, nu doar că marchează un progres important în infrastructura României, dar a devenit și un punct de atracție pentru muncitorii români care au lucrat ani de zile peste hotare.

Mai mulți muncitori de pe șantierul autostrăzii au declarat că s-au întors din Italia datorită ofertelor salariale avantajoase oferite de firmele de construcții controlate de Dorinel Umbrărescu, informează Buzoienii.ro.

1200-202502207381 (1)
Sursa foto: Buzoienii.ro

„Da, ce vedeți aici, suntem întorși în România din Italia. Ne-am mutat cu familiile, după 15 ani de muncă pe șantierele de autostrăzi din Italia.

Umbrărescu ne-a făcut oferte de nerefuzat. Vă spun sincer, ne-a dat salariu mai mare ca în Italia. Am făcut ședințe de familie și am hotărât să ne întoarcem acasă.

Suntem mulțumiți, sperăm ca statul român să-i dea domnului Umbrărescu lucrări în continuare, pentru ca noi să avem de lucru”, a declarat unul dintre muncitorii care lucrează la podul de pe A7, din zona Buzăului.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

photo_2025-02-20_07-50-17

Fenomenul reîntoarcerii muncitorilor români este confirmat și de autorități. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a subliniat importanța acestui proces:

„Mi s-a spus că doar pe șantierele de autostrăzi din România sunt acum 2.500-3.000 de muncitori români întorși din străinătate.

E o bucurie pentru mine, ca român, să aflu asta, pentru că plecarea oamenilor din țară a fost unul dintre cele mai dureroase lucruri petrecute după Revoluție. Pe lângă bucuria reîntoarcerii lor, resimt și o mare responsabilitate.

Trebuie să le dăm de lucru acestor oameni în continuare. Dacă nu se va întâmpla asta, vor pleca din nou și nici că se vor mai întoarce vreodată”.

- Continuarea după publicitate -

Autostrada A7 Ploiești – Siret, aflată în construcție, este un proiect de infrastructură major, având traseul prin Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Pașcani, Suceava și Siret.

Faptul că acest proiect atrage muncitori români din diaspora ar putea fi un semnal pozitiv pentru întreaga economie.

Repatrierea muncitorilor nu doar că aduce beneficii familiilor acestora, dar contribuie și la dezvoltarea locală.

Aproximativ 10.000 de persoane, incluzând muncitorii și familiile lor, s-au stabilit din nou în România. Această tendință ar putea continua dacă salariile și condițiile de muncă din țară vor rămâne competitive.

- Continuarea după publicitate -

Mulți dintre cei reveniți speră că statul va sprijini în continuare dezvoltarea infrastructurii, astfel încât să existe locuri de muncă bine plătite pentru românii care doresc să revină acasă.