Româncă din Italia în lupta împotriva pandemiei de COVID: „Mi-aș dori ca totul să fie doar un coșmar”

- Conținut sponsorizat -

Sâmbătă, 3 aprilie, Crucea Roșie Italiană organizează la Serravalle Scrivia (Piemont) un centru mobil de testare rapidă pentru detectarea virusului SARS-CoV-2. Toți cei care doresc vor putea să își facă un test rapid pentru COVID, în cadrul centrului care va fi administrat de asistenta româncă Ramona Iancu.

Teste rapide, accesibile tuturor și aproape de casă, scrie publicația Novi Online.

Între orele 9.00 și 11.00 de sâmbătă, la sediul CRI din Piazza Carducci 3, va fi amenajat un centru mobil pentru probe de sânge, care va fi administrat de asistenta profesională și voluntară a Crucii Roșii, Ramona Iancu. Costul serviciului este de 20 de euro. „Voi efectua testele gratuit (nu va fi plătită pentru activitatea sa – n.r.), a spus Ramona. „De fapt, toate încasările vor fi destinate activităților de urgență ale CRI legate de pandemie.”

Pentru informații și rezervări este disponibil numărul de telefon 0039/348 9888964. Testele rapide vor continua și în zilele următoare.

Mii de cadre sanitare de naționalitate română lucrează în spitalele italiene și lor li s-au alăturat un număr mare de voluntari, ce au contribuit cu eforturi însemnate la lupta împotriva pandemiei de Covid-19. Ramona Iancu este una dintre aceștia, ea lucrează ca asistentă medicală la Clinica Salus din Alessandria, care de la începutul pandemiei a devenit centru de tratament pentru bolnavii covid. Ramona este de 4 ani voluntar la „Croce Rossa italiana Comitato di Serravalle Scrivia”.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre cum este să fii printre acești oameni suferinzi, Ramona ne-a povestit:

„Lucrez cu bolnavii covid zi de zi, am avut momente când eu și colegii mei ne-am fi dorit ca totul să fie doar un coșmar, zile pe care nu le doresc la nimeni și niciodată nu mi-aș fi imaginat că o să lucrez cu așa ceva… Nu vă puteți imagina ce înseamnă să te uiți în ochii pacientului și să trebuiască să îl informezi de faptul că i se va pune casca pentru a putea fi ventilat mecanic sau, în cel mai rău caz, informat de faptul că o să trebuiască să fie dus la terapie intensivă și asta când se poate, adică atunci când sunt locuri disponibile… Să vezi frica din ochii pacientului și să te simți efectiv neputincios, tot ceea ce îți mai rămâne este doar să îl privești prin vizieră sau să îl atingi cu cele trei perechi de mănuși pe care le porți ca să îi dai puțin curaj.”

„Mulți dintre noi nu au înțeles nici până acum ce înseamnă acest virus cu adevărat” ne-a mai spus Ramona Iancu. „Sfătuiesc oamenii să se spele pe mâini cu apă și săpun, să folosească gelul dezinfectant pe bază de alcool foarte des, să evite contactul strâns păstrând o distanță de un metru, să nu-și atingă ochii, nasul și gura cu mâinile, să evite strângerile de mână și îmbrățișările, locurile aglomerate și, cel mai important, să poarte masca!”

- Mai multe după publicitate -