Alarmă în Italia, o nouă escrocherie lasă oamenii fără niciun ban în cont. O femeie a pierdut 13.500 de euro

- Conținut sponsorizat -

Autoritățile din Italia atrag atenția asupra unei noi escrocherii care lasă oamenii fără bani în conturile bancare. Un exemplu în acest sens este cel al tinerei Margherita, victima a unui escroc care a apelat-o telefonic și s-a drept operator al Poștei Italiene. În urma convorbirii telefonice cu așa-zisul angajat, femeia a pierdut 13.500 de euro din contul ei bancar.

Stefano, tatăl tinerei, a decis să denunțe incidentul la Poliția Poștală, de unde a fost înștiințat că au fost primite deja numeroase plângeri privind cazuri similare. „Am luat legătura și cu Poliția Poștală, mi-au spus că sunt mii de cazuri de genul acesta”, a transmis Stefano conform Fanpage.

Acest tip de escrocherie a devenit, de fapt, destul de răspândit în Italia, iar Poliția Poștală lucrează pentru identificarea și urmărirea penală a celor vinovați.

Escrocheria implică utilizarea tehnicilor de inginerie socială pentru a convinge victimele să furnizeze informațiile lor personale și bancare. Escrocii se prezintă drept lucrători poștali/bancari și pretind că au constatat că sunt problemele cu contul bancar al victimei. Astfel, reușesc să convingă victima să le ofere informațiile necesare accesării contului sau chiar să efectueze un transfer.

Poliția Poștală atrage atenția tuturor persoanelor că pot fi luate unele măsuri de precauție pentru a evita căderea în aceste capcane. În primul rând, nu trebuie furnizate niciodată informațiile personale sau bancare unor persoane necunoscute care se prezintă drept operatori la bănci sau de alte servicii financiare.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În plus, se recomandă atenție sporită la apelurile telefonice sau e-mailurile suspecte. Trebuie verificată întotdeauna autenticitatea oricărei persoane care se prezintă ca reprezentant al unei companii publice. În caz de îndoieli sau situații anormale, este întotdeauna recomandabil să se contacteze direct compania de referință pentru a solicita clarificări.

Poste Italiane a publicat și pe site-ul său câteva reguli pentru a evita situațiile de acest tip:

„Nu cerem niciodată datele și codurile personale, datele cardului de plată (de exemplu numărul cardului Postepay, data expirării, codul de verificare CVV2, CVC2) sau coduri de siguranță (cum ar fi PIN sau parola) în orice mod și în orice scop. Numărul de telefon mobil este, de asemenea, considerat ca informație personală care trebuie protejată.”