Sâmbătă, 26 noiembrie, orele 21.00 și duminică, 27 noiembrie, orele 18.00, va avea loc pe scena teatrului Testaccio, via Romolo Gessi 8 din Roma, piesa de teatru cu titlul: ”L.JU.B” a scriitorului Valerio Carbone care cuprinde aspecte despre și din viața lui Vladimir V. Majakovskij.
Pe Valerio Carbone, îl vom vedea și pe scenă, ca protagonist. Alături de acesta, ne vom bucura de participarea artistei Fabrizia Olimpia Ranelletti și a româncei Vasilica Gavrilaș Burlacu.
Vasilica Gavrilaș Burlacu studiază teatru la ”Teatro Testaccio” din Roma; la Accademia „Attori in scena” a actriței Francesca Antonaci (Gegia). Vasilica a fost îndrumată în pregătirea ei profesional artistică și de regizorul Gianfrancesco Lazotti, comicul și scenaristul Salvo Stano dar și de directorul teatrului sus amintit, Sandro Felice Leo.
”În „L.JU.B” se vorbește despre ultimele zile din viața poetului rus Vladimir V. Majakovskij; întâlnim tematici importante precum iubirea, politica, revoluția, viața, moartea, durerea, disperarea, fericirea. În „L.JU.B” voi avea rol dublu și voi interpreta două dintre iubirile poetului: Lilja, (scriitoare si actrița rusă), marea sa iubire și Tatjana, (actriță rusă ce trăiește la Paris). Pe scenă, alături de mine, va fi firesc scriitorul Valerio Carbone, căruia îi mulțumesc că a crezut în mine și m-a ales să fac parte din acest proiect fantastic”, declară pentru revista noastră actrița româncă.
Vladimir Majakovskij s-a născut la 19 iulie 1893 în satul georgian Bagdadi care mai târziu în onoarea sa a fost numit Majakovskij.
Lirica sa este impetuoasă și transpune în plan universal revolta sa individuală antiburgheză. Se remarcă structura formală dinamică, abruptă, construcția surprinzătoare a ritmului, apelul la oralitate și la asociații metaforice sugestive.
Dacă la început a fost influențat de futurism, ulterior a evoluat spre o lirică militantă, dominată de concepția sa estetică, bazată pe ideea angajamentului social și astfel scrierile sale devin dedicate acțiunii, mișcării, vieții revoluționare. A scris și teatru satiric de o deosebită virulență, în care predomină stilul publicistic.
Frustrat în dragoste, îndepărtat de societatea sovietică, atacat de critici în presă și interzicându-i-se să mai călătorească în străinătate, Majakoskij se sinucide la Moscova pe 14 aprilie 1930.